Preloader images
Preloader icon

ce este filtrul dpf?

Filtrul DPF sau filtrul de particule se gaseste preponderent pe masinile diesel si are ca scop principal oprirea sau blocarea noxelor rezultate in urma arderii combustibilului. Aceste noxe (particule de funingine) sunt toxice, astfel filtrul DPF este esential pentru respectarea normelor de poluare. “Problema” filtrelor DPF este aceea ca, in timp, particulele de funingine se depun in interiorul acestora, fapt ce poate duce la diferite probleme interne ale masinii.

dupa cati km incepe sa se infunde filtrul dpf?

Nu putem spune un numar exact, depinde foarte mult de cum si unde este condusa masina. Ca o marja generala, undeva intre 170 – 250 mii km. Cum majoritatea masinilor diesel sunt conduse prin oras, pe distante scurte si intr-un regim de turatii scazut, infundarea filtrului DPF se poate intampla mai devreme fata de masinile diesel conduse pe distante lungi, mentinute la turatii constante.

Cat dureaza curatarea filtrului?

Deoarece folosim tehnologie de ultima generatie, toata lucrarea va dura intre 30-90 minute. Dupa aceasta veti avea un filtru aproape nou (99% precum starea originala de fabrica). In plus, dupa curatarea in prealabil, vom aplica un strat nanoprotector ce va reduce depunerea de funingine in interiorul filtrului (va rezista si mai mult la depunerile nedorite).

Vedeti mai jos tot procesul de curatare.

trimite o cerere de oferta

Un reprezentant Lucia Automotive te va suna înapoi pentru a confirma.


Trimiterea mesajului prin formularul de cerere-oferta reprezinta acordul dvs. cu “Termenii si conditiile” site-ului De-Auto.ro.

intrebari frecvente

Nu, service-ul Lucia Automotive este acreditat Bosch, astfel niciun serviciu prestat nu va afecta garantia autoturismului.

Da, toate serviciile noastre vin la pachet cu garantie 12 luni.

Depinde de cati km parcursi inainte de revizie recomanda producatorul, de nr. de km pe care ii parcurgeti dvs., de intervalul de timp s.a.m.d.

Da, toate piesele ce intra in componenta turbosuflantei sunt noi si originale.

Nu, tehnologia pe care o folosim este de ultima generatie si ne permite sa facem o curatare a acestuia fara sa ii afectam in vreun fel structura. Filtrul va iesi aproape ca nou (99% ca de fabrica).

X